Monica Ramirez XX

 

Cu Monica Ramirez am luat întâiul contact acum mulți ani – să fie vreo șapte? – oricum, pe vremea când încă locuia în Statele Unite. Nici nu mai știu cum am ajuns să conversăm în online, tot de la cărți, bineînțeles, un subiect comun, însă ce m-a frapat pe mine în acea epocă a fost modul cum un autor publicat (și în State, ceea ce nu-i de ici, de colo) cobora din turnul de fildeș în care locuiau cei mai mulți autori români, printre pământeni, adică printre cititori – nici blog nu aveam pe atunci. Nu îi citisem încă vreun roman, însă această atitudine m-a surprins în cel mai plăcut mod și mi-a atras atenția asupra creațiilor sale, chiar dacă nu erau din zona preferințelor mele de top (care sunt, după cum mulți bine știți, fantasy, ficțiune istorică sau SF). Din când în când, ies din zona de confort ca să experimentez lecturi din altă zonă de interes – nu strică deloc un astfel de exercițiu și îl recomand tuturor, indiferent de preferințe.

Drept urmare, am vrut să aflu cum scrie și, de atunci, m-a convins suficient, de fiecare dată, încât să spun că am bifat deja 16 din cele 20 apărute până acum și că mi-au plăcut foarte tare, în ciuda faptului că, așa cum spuneam, aparțin unor genuri către care mă orientez mai puțin zilele astea (deși în adolescență aveam o mare apetență pentru cărțile de spionaj, de exemplu). Altfel spus, scrie bine, foarte bine.

Așadar Monica Ramirez a ajuns la borna 20 și nu oricum, ci livrând povești pline de acțiune, dar și bine gândite. Cea mai recent citită de mine, Ghostwriter, m-a dat pe spate cu descrierile foarte reușite, care potențează plăcerea lecturii dată de acțiunea care nu te lasă să te plictisești.

Acestea fiind spuse, voi încerca să așez cărțile Monicăi Ramirez pe categorii, ca să fie puțin mai ușor pentru cei care doresc să se bucure de lectura lor:

Spionaj

Seria Alina Marinescu (Asasin la feminin, Identități secrete, Balanța puterii, Bariere de fum, Abis, Recviem pentru un asasin)

Seria Gemini (Gemini, Rogue, OPS Files: Intelligenex)

Traficantul de umbre

Thriller

Seria Emma Moss (Protocol 9, Modus 7)

Ghostwriter

Mister și paranormal

Fantoma de pe lac

Viață dublă la Veneția

Cealaltă jumătate de vis

Historical Romance

Seducția apei

Povestiri

Parallel (conține și nuvela Kit Black)

Nonficțiune

Cum se scrie un best seller

Distopie

Metropolis

Acțiune intensă, personaje bine conturate, un strop de dragoste, cât să asezoneze mai bine ansamblul, asta propune scriitoarea în fiecare carte. Fie că ne dezvăluie lumea umbrelor, a agenților secreți sau povești pline de mister din trecut, totul este excelent creionat și bine documentat.

Preferatele mele până acum sunt Fantoma de pe lac și Ghostwriter, fiindcă scriitoarea a reușit, pe lângă acțiunea trepidantă care caracterizează, în general, cărțile sale, o atmosferă de nota 10+. Bun-bun!

Altminteri, mai am în bibliotecă Modus 7 și Metropolis, pe care am de gând să le citesc în curând, fiindcă sunt prea curioasă.

Vă recomand călduros cărțile Monicăi Ramirez. Mi-a prilejuit o experiență de lectură deosebită de fiecare dată și știu că, atunci când iau la citit o carte sub semnătura sa, mă așteaptă ceva fain, ceea ce e de-a dreptul încurajator, pe o piață de carte cu multe variabile ca a noastră.

Cărțile de mai sus le puteți găsi la Editura UP sau le puteți achiziționa de la librariile fizice și online.

Îi urez scriitoarei Monica Ramirez un călduros La mulți ani! Și la cât mai multe cărți bune! ❤
Advertisement

13 thoughts on “Monica Ramirez XX

  • Cum sa spun, Cri, au acel gen de atmosfera tipic americana, autentica, si care cumva face ca actiunea si misterele sa se dezvaluie intr-un mod aparte. Toate cartile mentionate sunt bune, acestea pur si simplu m-au fermecat pe mine, prin constructia lor. Daca dai click pe titlu, poti citi mai multe despre ele, eu le recomand calduros!

   Liked by 1 person

 1. Mulțumesc din suflet nu doar pentru urările de azi, ci și pentru prietenie, susținere și toate recenziile minunate! Te pup cu toată dragostea!
  P.S.: Mulțumesc frumos și pentru postarea de pe Fb. la care nu pot reacționa din păcate din motive de cont restricționat. Deh, trebuie să mă potolesc cu revoluția 🙂

  Liked by 3 people

 2. Sunt minunati oamenii naturali, originali, adevarati, care nu si-au pierdut identitatea, nu au uitat de unde au pornit pe calea succesului si nu uita cine sunt, indiferent de pozitia din topuri, iar modestia si recunostinta lor fatza de cei care-i promoveaza si sustin, citind, ascultân, sau privindu-i pe scene sau micile si/sau marile ecrane, le dau o nota de superioritate tocmai din aceasta naturalete originala numita normalitate. Merci pentru frumoasa prezentare !
  O vacanta de vara cu bucurii în Suflet si maxima relaxare, draga Ana !

  Liked by 1 person

 3. Foarte utila cate o trecere din asta in revista pentru seriile lungi sau autorii cu multe titluri lansate. 🙂 Folositoare si pentru cititorii care vor sa aleaga cu ce sa inceapa si pentru cei care nu vor sa scape nicio aparitie semnata de scriitorul preferat. 🙂

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.