Astăzi vă fac poftă de ciorbă Potecuța style…
Pentru ediția cu numărul 20 de la Asaltul bucătăriei, mi-am dorit foarte tare să o am invitată pe una dintre bloggerițele mele preferate, Potecuța de pePoteci de dor. Acest colț din blogosferă este un loc unic, o oază de frumusețe și suavitate, care te lasă plin de emoție după fiecare vizită. Rătăcești fermecat pe poteci, așteptând să apară zâna bună care a creat această lume de poveste. Bucătăria Potecuței este, așa cum probabil vă imaginați, în vârful unui turn de cleștar. Un fel de laborator secret, folosit mai mult pentru vrăjile în vers, cărora le dă drumul sub formă de baloane de săpun, care apoi se sparg și ne inundă cu trăiri la un alt nivel. Iată însă că Potecuța face și minunății culinare. Am luat cu asalt turnul cu încăpățânare și iată ce am descoperit:
Un fel de ciorbă ardelenească 🙂
carne de porc afumată şi/sau macră…
View original post 682 more words
Se pare că este săptămâna Potecuță. Numai lucruri minunate aud despre ea. 🙂 Doar o mică observație. Cred că pentru varianta in limba engleză trebuia să-i spui Dracula’s Soup. 😀 Asta dacă vrei ca supa lui Potecuță să aibă succes la americani. 😀
LikeLiked by 3 people
Bine ai revenit pe la mine, Jo! Universul conspira, probabil. Cred ca si asa are destul appeal pentru americani, fara sa o ducem pana intr-acolo. 😀
LikeLike
🤣🤣🤣Nu mănâncă supă! Americanii! Rar câte unul care a avut “noroc” să aibă de soție o europeancă, iar dacă e cumva și româncă sau și mai și, ardeleancă, s-a scos… va învăța să mănânce și supă și mămăligă!
No, amu’ ce-oi zice, că și eu îs ardeleancă, dar zic că fata asta a noastră e meșteră nu numai la scris, ci și la gătit.
LikeLiked by 1 person
E, cum sa nu fie… 🙂
LikeLiked by 1 person
Îţi mulţumesc mult, Ana! Am uitat de ciorba mea. Ia să văd ce am prin casă, poate-poate 😀
LikeLiked by 2 people
Chiar asa! E mai de sezon rece, zic eu, dar merge oricand.
LikeLiked by 1 person
Arată fain și sună super, oricum și-n orice limbă s-ar numi 😀
Am o singură nedumerire, căci eu, cînd pun ouă în ciorbă, le pun din principiu întregi. E vreo șmecherie anume să pui doar gălbenușurile sau e doar o întîmplare?
LikeLiked by 1 person
E o smecherie. 🙂
LikeLike