The Big Comeback

sursa: pixnio

Evident, acest titlu e glumeț, că doar nu am lipsit din blogosferă decât ceva mai mult de o săptămână. Bun, punem 10 zile, că azi e așa, un fel de hai să vă salut, să vă spun că m-am întors și să vă înveselesc înainte de weekend cu niște muzică faină, cum n-am mai pus de mult pe aicea.

La capitolul muzici, vara e sezonul festivalurilor de tot felul, de la muzică electronică la hip hop sau folk. Totuși, pentru mine cele mai mișto piese de vară sunt cele de la diferitele turnee finale de fotbal, indiferent dacă vorbim despre Europene sau de Mondiale, dacă echipa noastră a fost sau nu prezentă. De fapt, din cele trei selectate de mine mai jos, doar la Mondialul din ’98 am fost prezenți cu naționala, și de ce momente senzaționale am avut parte în grupe!

Nu vreau să mă plâng prea mult aici pe blog, însă zic și eu ca babacii de odinioară – nu prea se mai face muzică faină de acest gen în aceste zile. Sau dacă se face, nu e popularizată. Trapnele, prostii, până și dance-ul românesc, care ajunsese la un nivel, a cam dispărut din peisaj, e la modă muzica văicăricioasă, care îți strepezeste dinții, sau cea cu versuri deosebit de cinice, de îți taie cheful de distracție.

Bun, deci ce am eu aici, ca un fel de aperitiv muzical pentru un weekend prelungit, în care sper să vă relaxați și să vă simțiți bine?

Endless SummerOceana, din 2012, de la Europenele din Polonia și Ucraina, câștigate de Spania.

La Copa de la vidaRicky Martin, Mondialele din Franța ’98, câștigate de gazde

La la laShakira, Mondialele din 2014, Brazilia, câștigate de Germania (nu e imnul oficial, dar îmi place mai mult)

Sper că v-au plăcut alegerile acestea muzicale si vă vor face să dansați, sau măcar să fredonați!

Weekend plăcut!

12 thoughts on “The Big Comeback

 1. Tare clipul Shakirei, cel puțin după mine 🙂
  Am și eu o curiozitate mică 😀 Trapnele vine de la trap+manele sau e ceva de care n-am auzit încă? Nu m-ar mira nici un răspuns :))
  În concluzie, weekend superb și ție, Ana!

  Liked by 3 people

  • Nu stiu de la ce vine, dar e foarte posibil. Ma rog, am augmentat eu putin aici cu trapnelele ca sa-mi arat neplacerea, in general exista apetit pentru beat-ul asta tanguitor si oarecum ritmat in acelasi timp, care rasuna pe la radiourile comerciale.

   Liked by 1 person

  • Pentru ca, in ciuda multelor defecte pe care le am, ipocrizia nu ma caracterizeaza, o sa spun ca am trecut ieri pe la un concert unde canta un anume Marko Glass (numele era afisat pe un ecran mare), care canta un fel de trap d-asta si trebuie sa spun ca asa, live, nu suna deloc rau. In fine, tipul chiar are voce pentru ceea ce canta, are talent acolo pe felia lui. Bine, cu doua zile in urma ascultasem si o orchestra cu solisti care interpretau piese din repertoriul international, super si ei. Cred ca muzica live are alt farmec, daca interpretii sunt buni pe stilul lor si au sonorizare buna.

   Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.