Joi și João

E o dimineață de toamnă blândă și cețoasă. Unii ar spune chiar clasică, deși pe după-amiază sunt anunțate vreo 27 de grade.

E joi și o cafea revigorează, dar o muzică suavă îndeamnă spre visare, și e frumos, nu, să începem să visăm înainte de weekend.

Am găsit acest video unde o mașină își face drum prin Rio de Janeiro, pe muzica lui João Gilberto. Mi-a transmis o vibrație pozitivă. Las aici acest video și sper să vă placă, în timp ce mai beți din cafea, braziliană poate?

Chiar așa, se tot vorbește de cafea în fiecare dimineață, dar există atâtea sortimente, atâtea moduri de preparare a acestei licori… fascinant! Vreo trei ani nu am mai băut decât ocazional, sau decaf (tot ocazional), acum am reînceput să gust mai des, mai ales cu apă, ceva de genul o înghițitură de cafea, o cană de apă (mă rog, exagerez puțin).

Ce soi de cafea preferați? Cum o beți (espresso, latte, cappuccino etc.)?

Hai cu João Gilberto prin Rio și o zi frumoasă!

Advertisement

18 thoughts on “Joi și João

 1. Melodia asta e perfectă pentru o dimineață de joi! 😍
  Eu sunt mereu în urmă cu somnul, doar un espresso mă poate face să arăt ca și când aș fi dormit suficient 😉.
  O zi plină de frumos, cu multe zâmbete! 😊❤️🌹

  Liked by 1 person

 2. La filtru, cu lapte musai și musai dulce. Nu mă interesează cum o cheamă, cafea să fie. Am băut și decof și nu făceam diferența între ele 😀
  Amăruie melodie :)) e bună de luni sau de ploaie. Sau așa am receptat-o eu… Neața ❤

  Liked by 2 people

  • Nu te intereseaza cum o cheama? Vai! Atunci sa o alinti: cafeluta. 😛 Melodia nu-i amaruie, sa stii. Eu inteleg binisor portugheza braziliana si versurile sunt foarte pozitive si frumoase, iar nota ei usor melancolica e specifica pentru bossa-nova. Eu o gasesc linistitoare.

   Like

 3. Eu nu mai înţeleg nimic: au zis că azi va fi frumos şi cald, e doar cald. Că plouă. Sigur, pentru mine e frumos şi aşa, că îmi place ploaia, dar când ăia de la meteo zic “frumos”, zic senin. Şi nu-i senin. Aplicaţia de meteo a zis senin, nu-i senin. 😀
  Îmi place tare mult cum sună melodia, mulţumesc pentru ea!
  Acasă am espressor. Simplu, nu din ăla care face 20 de feluri de cafea şi nu ştiu ce-mi place mai mult: mirosul ăla când o macină sau cafeaua-n sine, dar o beau simplă, cu puţin zahăr. O face cu spumă deci nu mai pun lapte, şi nu aleg varianta cea mai mică şi tare, undeva pe la mijloc. Din asta beau numai duminica şi uneori şi sâmbăta, când mă întorc de la muncă, în rest o beau la muncă, la filtru, cu zahăr.

  Liked by 2 people

  • Frumosul e relativ. Poate meteorologul de serviciu era bacovian ca formatie. 😀
   Un espressor din acela e bun la casa omului. Noi avem din ala cu pastile sau cum s-or numi.
   O seara magica de joi! ❤

   Like

   • Cu pastile am avut şi eu şi la început am cumpărat toate sortimentele. Erau unele care făceau cafea în trei culori, eram în culmea fericirii 😀
    Pe urmă am văzut ce mişto e cu astea care o macină pe loc şi mi-am dat seama că ies mai ieftin cu o pungă de cafea boabe decât cu pastile, că ţine şi mai mult şi am prins şi un “plocon” de espressor. Altfel, la ce preţuri au astea mai sofisticate… păi câte pastile-mi iau de banii ăia? 😀

    Liked by 2 people

 4. De mai bine de un an, îmi cumpăr cafea boabe, fie din Peru, fie din Honduras. O cafea “medium roast”, organică. O cumpăr de la Aldi. Mi-o prepar așa: pun 2 l-țe cafea proaspăt măcinată, 1 l-ță zahăr și un vârf de linguriță de scorțișoară sau cardamom; apă clocotită și în repaus 5-10 minute. De-a lungul anilor am încercat mai multe tipuri, dar astea mi-au încântat papilele gustative.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.