Retrospectiva 2022

Iacătă iacătă! Un nou moment retrospectiv în ceea ce privește blogul. Anul acesta a fost mai dificil din anumite considerente personale, mai ales pe la inceput, blogulețul nu a mai crescut, dar nici nu s-a dus la vale și pentru asta vă mulțumesc vouă, tuturor celor care intrați, citiți ce scriu, comentați sau nu. Ați fost alături de mine la bine și la greu. Acum am început să îmi revin și asta se vede și din statusurile din ce în ce mai bune ale blogului, dar și din frecvența cu care am reînceput să postez.

Faptul de împărtăși cu fiecare dintre cititorii blogului măcar poezia de marți (fie aparținând poeților consacrați, români și străini deopotrivă, fie creații proprii) sau recomandarea literară de joi a fost ceva important pentru mine, m-a ajutat. Sper că a fost un câștig mutual, un win-win situation, cum îmi place mie să zic.

Ok, destul cu sentimentalismul, hai să vă arăt care au fost cele cinci articole cele mai accesate în acest an:

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii – traducerea mea după L. Blaga

Aer de toamnă – Nichita Stănescu

Pisicuța abandonată – ce e de făcut?

Clasici sau contemporani

Risipei se dedă florarul – Lucian Blaga

Niciunul dintre articolele de mai sus nu e din acest an, ceea ce demonstrează că evergreenul e, de fapt, gold. 🙂

Poezia e din nou la mare căutare (probabil printre elevi, dar oricum mă bucură), articolul cu pisicuța este, ca întotdeauna, în top, ceea ce iar mă bucură – înseamnă că oamenii încă salvează pisicuțe și sper că experiența mea le e de folos, iar reflecțiile mele despre clasici sau contemporani e adeseori accesat, asta am putut observa de-a lungul timpului. Probabil este o aparentă dilemă, căreia am încercat să îi alătur o soluție.

Adaug top 3 al articolelor din acest an:

De gustibus: povești și rețete savuroase – Daria Logofătu

Sabia umbrelor – Gelu F. Achiș

Tărâmul celălalt – Daria Logofătu

Foarte strânse acestea trei. Daria Logofătu s-a bucurat de un interes considerabil, ea fiind unul dintre autorii debutanți cei mai talentați de pe la noi pe care i-am citit (părerea mea). Sabia umbrelor e o carte de top, pe care orice fan fantasy și-o dorește cu siguranță, și merită citită și promovată, pe o piață de carte unde genurile fantasy și SF (mai ales românesc) nu sunt nicidecum tratate așa cum merită. Iar părerea mea.

Va urma, sper că săptămâna viitoare, și deja tradiționalul articol despre cărțile citite pe parcursul anului, în stilul  consacrat.

Vă mulțumesc încă o dată pentru că sunteți alături de mine și de blogul meu, vă urez un an nou fantastic, sănătate, armonie, iubire, inspirație și creativitate cu duiumul!

La mulți ani!

Advertisement

15 thoughts on “Retrospectiva 2022

  1. Ai avut un an grozav, blogosferic vorbind. Ai menținut ștafeta sus, chiar dacă ai ajuns la un platou în ceea ce privește statisticile. Eu una abia aștept să văd ce ne pregătești în 2023! Un an nou minunat să avem!

    Liked by 1 person

  2. Draga mea, dragă, dragă! Tu știi că eu te citesc cu mare plăcere, chiar dacă, uneori, cu întârziere 🫣!
    Habar nu am de statistici, știu pe unde sunt, dar nu le caut!🤫
    Ce pot eu să-ți doresc din 💓 pentru anul ce va veni, decât inspirație maximă, realizări pe măsură și lumină în inimă și suflet!
    La mulți ani! And, of course, Happy New Year!

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.