Blue Monday

sursa: wikimedia commons

 

Se zice că azi e blue Monday, cea mai albastră zi de luni din an, în care oamenii se simt cel mai deprimați. O fi așa? N-o fi? Bineînțeles, ideea se referă la modul general, nu la cei care au motive să se simtă mai rău în această zi anume decât în altele. Chiar ne simțim mai deprimați în această a treia zi de luni de la începutul anului? La mine nu funcționează. Parcă abia acum încep să mă pun oarecum pe roate.

După săptămâna trecută am realizat că oamenilor le place harța. Să se ia la harță cu semenii lor pentru orice nimic, le place bârfa, deși o înfierează cu strășnicie, le place să râdă de cei care trec prin chestiuni dificile, deși, dacă ar fi fost ei în papucii lor, n-ar mai fi râs.

Harța? Sigur, e de bon ton să ne insultăm din cauza unui film, din cauza unor chestiuni de gusturi, despre care latinii și-au dat seama acum două milenii că e absurd să le afișezi drept sursă de dispută. În acest timp, în care unii se rățoiesc la alții din diverse motive, în țara noastră sunt orașe, ba chiar și municipii, fără cinematograf. Niște breji se găsesc să judece că de ce nu merge românul la film, uitând că romanul nu stă numai în capitală sau în marile orașe. Se uită pe netflix, care e la îndemână oricui.

Bârfă? Cartea prințului Harry. Porcăit pe toate drumurile că își reglează conturile în public, însă chiar acești oameni s-au repezit să cumpere cartea, lansată în România simultan cu originalul. Că de altminteri, pentru o serie trebuie să aștepți ani, doar-doar s-or milostivi editurile să mai traducă un volum. Biblioteci se desființează în țara noastră, în România normală”.

Nu putea să scape neluată în colimator Shakira? Păi cum și-a permis ea să scrie un cântec despre viața ei sentimentală, să exprime ce simte în legătură cu lovitura dată de Pique? Fiindcă infidelitatea e o lovitură, mai ales după o căsnicie atât de lungă și de intensă, în care artista mai că nu i-a făcut altar fotbalistului de la Barcelona, doar pentru a fi înlocuită cu o tânără destul de insipidă, la prima vedere. Asta e, dacă omul n-a mai vrut, n-a mai vrut, poți să fii zeiță și nu îl ții cu forța. Dar așa cum el a avut dreptul să aleagă pe altcineva, și ea are dreptul să exprime ce simte, că e artistă, fraților. Artiștii asta fac. În plus, Shakira a lansat niște piese asemănătoare și după despărțirea de Antonio de la Rua, iubitul argentinian cu care a avut o relație de zece ani. Obsession, Don’t Bother, vă amintiți? Nu îmi amintesc așa reacții atunci.

Altminteri, când îl amintea pe Pique în Loca, I’m Addicted to You sau La bicicleta și îl ridica în slăvi, era ok. Acum nu are dreptul să îi reproșeze nimic.

Toată lumea dă pe dinafară de demnitate, dom’le. Ăștia nu au demnitate. Omul nostru e atât de plin de demnitate, că ar putea să și dea altora din ea. Dacă Shakira mergea mai departe cu un zâmbet pe buze, ar fi zis: ce scorpie! E rece, de aia a părăsit-o Pique. Nu i-a păsat niciodată de el. Etc. Etc.

Cât despre lunea albastră, fiecare are câte o zi de luni mai anapoda, când nu are chef de nimic. Nu trebuie să fie a treia din an, a șaptea sau a douăzecea. M-am gândit la o piesă, Blue Monday, Blue Cafe.

O săptămână colorată în cele mai frumoase nuanțe!

Advertisement

17 thoughts on “Blue Monday

 1. La mine se întâmplă uneori și câte o săptămână să fie blue 🔵 sau green 💚 sau yellow 🟡, ba chiar și sometimes black 🖤, dar na, merg mai departe! Ai punctat de minune chestiunile la zi ale lumii! Asta e ceea ce îi ține pe unii “vii”. Dar dacă stai și te gândești bine, despre ce-ar putea vorbi, când astfel de știri zburdă pe toate canalele de mass-media?! Se vorbește/scrie ceva despre Freud sau Shakespeare (asta mi-a ieșit în cale!)!? A venit zilele trecute o prietenă la mine, iar eu ascultam Vivaldi și, oarecum mirată, îmi zice “da’ tu ce asculți”!? Ascult de toate, dar nu chiar orice! Eram pe lângă 🫣
  By the way de bârfa mondială, ce să așteptăm de la noi, ăștia micuții, dacă ei, ditamai prinții, își arată chiloțăraia publicului!
  Să ai o săptămână așa cum ți-o dorești!🤗🍀

  Liked by 2 people

  • Eu cred ca Harry a fost mai traumatizat de cele intamplate cu Diana si a asteptat sa se duca regina ad padres ca sa puna tunurile pe ei toti. Il priveste, pana la urma. Printii e si ei oameni. 😛
   Cat despre ce e mediatizat, da, e clar. Acum nu mai e la moda nici sa il amintesti pe Eminescu pe 15 ianuarie, ca a fost asa si pe dincolo. De parca asta se celebreaza, si nu ce a insemnat el pentru cultura noastra.

   Liked by 1 person

   • “E oameni” e-adevărat, dar totuși… butonând tv-ul, îl văd de multe ori pe el ori pe ea, dând interviuri. Nu l-am ascultat niciodată ce are de spus, dar fața lui spunea multe. Dar am mai citit câte ceva despre uriașele lui frustrări!
    Este o vorbă românească faină de tot “și cu slănina în pod și cu burdihanul plin, nu se poate”!
    Eminescu?! Mai este puțin și se vor întreba generațiile cine este și ăsta?! Nu mai zic nimic…🤐

    Liked by 2 people

 2. Eu sunt fană înrăită a tuturor zilelor de luni. Nu glumesc. Chiar imi plac. Ai ocazia unui nou început. Nu mă omor după zilele de luni în care ninge, dar ninsoarea a devenit o raritate, așa că…

  Liked by 1 person

 3. Intr-un divorț nu este doar unul singur de vina! Faptul ca nimeni dintre colegii de la Barcelona nu o suporta pe diva spune multe despre felul ei de a fi!
  In rest e o femeie ranita care se razbuna nu stiu de ce ar deranja pe cineva treaba asta!

  Liked by 2 people

 4. Daca nu vedeam pe net, nici nu stiam despre aceasta Blue Monday. Parca ar trebui sa fim, la comanda, blue. In rest, perfect de acord. N-are voie omul sa faca nimic fara pareologii de serviciu.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.