How I Read Book Tag

how I read

Provocarea am primit-o de la AlinaAlina’s Bookish Hideout, care are mereu lepșe foarte interesante, adesea în limba engleză, cum este și cazul acesteia. Pentru că vreau ca ele să circule cât mai mult, am tradus întrebările în română, păstrând și formatul original în caz că există doritori care să o preia în limba engleză. Îi mulțumesc mult Alinei fiindcă s-a gândit la mine! Să trecem în miezul problemei:

How do you find out about new books to read?/ Cum afli despre noi lecturi interesante?

Sunt multe surse de informare, majoritatea online: articole de pe blogurile pe care le urmăresc, de pe grupurile de cărți, de pe paginile editurilor preferate. Apoi, recomandări de la prieteni și apropiați.

How did you get into reading?/ Cum ai ajuns să citești?

Fratele meu m-a învățat să citesc, înainte să merg la școală și așa am pătruns într-o lume magică.

How has your taste in books changed as you’ve gotten older?/ Cum s-a schimbat gustul în materie de lectură pe măsură ce au trecut anii?

Pe vremuri citeam cam orice gen, în timp am început să fiu din ce în ce mai selectivă și să am anumite preferințe cărora le acord prioritate.

How often do you buy books?/ Cât de des cumperi cărți?

Hm, depinde de moment. În general, cumpăr cărți în fiecare lună, numărul lor variază însă.

How did you get into Booktubing (Bookblogging)? Cum ai ajuns să faci Booktubing (Bookblogging)?

Voiam să împărtășesc cu alții impresiile despre lecturile care mi-au plăcut, însă blogul meu nu este doar despre cărți. Am vrut un blog unde să postez despre orice subiect frumos, plăcut, care să ofere un strop de inspirație (la modul ce mai citim, ce mai gătim, ce muzică să mai ascultăm s.a.m.d.). Să răspundă cumva, în stilul meu, la aceste întrebări pe care toți ni le punem la un moment dat.

How do you react when you don’t like the end of a book?/ Cum reacționezi când nu îți place sfârșitul unei cărți?

Eu agreez în general orice tip de final, atât pe cele rotunde cât și pe cele deschise, happy end sau nu, cu condiția să aibă sens, mesaj, să fie în armonie cu restul romanului. Nu îmi plac finalurile făcute numai pentru a șoca, pentru a epata. Finalul este extrem de important și poate strica toată experiența lecturii, dacă este ales aiurea.

How often do you take a “sneak peek” at the end of a book to see if there is a happy ending?/ Cât de des arunci o privire la finalul unei cărți să vezi dacă e fericit?

Ah, nu, nu trag cu ochiul la final, fiindcă nu îmi plac spoilerele. Au fost însă situații când am tras cu ochiul peste câteva pagini, când acțiunea era prea intensă și voiam doar așa, o asigurare că personajele favorite ies cu bine din situația respectivă.

Who are you going to tag?/ Cui îi dai tag?

Voi da tag sărbătoritelor acestui weekend, Geo – Just Reading My Books și Marina Costa – solpicador.wordpress.com! ❤


20 thoughts on “How I Read Book Tag

  1. Pingback: How I Read Book Tag – Marina Costa

  2. Pingback: How I Read Books Tag – Just reading my books

  3. Pingback: HOW I READ BOOKS (CUM CITESC CARȚILE) – TAG – Crâmpeie de suflet

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.