Pizza Book Tag

session-2287673_960_720

Hălăduind pe meleaguri internautice, am dat peste această provocare literară, care combină două dintre pasiunile mele: cărțile și pizza. N-am putut deci refuza invitația lansată de Dorina Dănilă și ce a ieșit vedeți mai jos:

Cașcaval – o lucrare simplă, dar profundă

Mie mi-a plăcut foarte tare miniromanul Annei Gavalda – “O viață mai bună“. Chiar dacă vorbim de proză scurtă, fără mari pretenții, mesajul lor mi se pare foarte actual și bine transmis.

Pepperoni – o lucrare cunoscută, veșnic populară

Aici nu o să o mai lungesc deloc și o să spun seria “Stăpânul inelelor“, de Tolkien. Are vechime, notorietate și milioane de fani.

Ciuperci – lucrare obligatorie din școală care ți-a plăcut

Dacă îmi este permis, nu o să numesc doar o lucrare ci mai degrabă o categorie – poezia: Blaga, Bacovia, Eminescu, Barbu, Nichita, Sorescu etc.La categoria proză preferatul meu rămâne Camil Petrescu.

Extra-cașcaval – carte mai lungă decât trebuia să fie

Eu încă nu am dat de o carte mai lungă decât trebuia să fie, există doar varianta în care, din punctul meu de vedere, nu ar fi trebuit eventual publicată din capul locului, fiind hârtie bună irosită degeaba.

Pizza vegetariană – vegetarianul preferat – personaj sau autor

Aici se înscrie clar Natașa Alina Culea și majoritatea eroinelor sale, care aidoma celei care le-a construit au adoptat stilul de viață și nutriție vegan.

Pizza rustică – carte care te face să te gândeșți la viața la țară

Pe mine seria “Poldark” a lui Winston Graham mă duce cu gândul la viața la țară, având în vedere cadrul atât de rustic unde se află Nampara.

Pizza Hawaii – o carte cu o atmosferă tropicală

Nu prea am citit cărți cu atmosfera tropicală. Aici probabil s-ar încadra “Egipteanul” de Mika Waltari, o ficțiune istorică excelentă pe care o recomand cu drag tuturor iubitorilor genului.

Anșoa – o carte pe care nu o agreați

Mie îmi place anșoa! Am încercat să citesc “Fluturi” de Irina Binder și am renunțat după vreo 30 de pagini. Plictiseala m-a covârșit. Mai sunt și alte titluri dar mai puțin cunoscute ca acest exemplu.

Crustă umplută – o carte ce ți-a atras atenția încă de la început

Ultimul viking“, primul volum din seria “Nemuritor” de O. G. Arion mi-a atras atenția încă dinainte de a fi lansat, dintr-un interviu pe care l-a dat autoarea. Fantasy bazat pe mitologie, mai ales nordică, era normal să mă tenteze și am avut dreptate, având parte de o lectură delicioasă.

Cea mai bună. Care este pizza preferată

Oh, oh! Seria “The Stormlight Archive” – Brandon Sanderson. Epic. Fabulos. N-am cuvinte. Punct.

Vreți și voi o felie de pizza?

21 thoughts on “Pizza Book Tag

  1. Pingback: Pizza book tag – Calator spre infinit

  2. O idee excelenta iar conotatiile sunt extraordinare. Si daca tot ati amintit de seria Poldark a carei fan sunt doresc sa va intreb daca stiti ceva despre cele 4 volume care continuau seria dupa Strainul de pe mare. Va multumesc anticipat.

    Liked by 2 people

    • Eu va multumesc pentru vizita si impresii! Cat despre seria “Poldark” si ultimele patru volume, astept si eu cu aceeasi nerabdare ca editura Litera sa le scoata pe piata cat mai curand. Nu stiu nimic concret insa, din pacate. O zi minunata!

      Liked by 1 person

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.