10 cărți albastre din biblioteca mea

Ideea acestui articol nu îmi aparține, am văzut-o la Dorina Dănilă. Mai jos sunt zece cărți albastre din biblioteca mea, pe care le-am citit și recitit, chiar dacă nu le-am prezentat pe toate aici pe blog. Pe măsură ce le voi reciti, le voi prezenta și pe celelalte, deși unele aparțin unor serii iar acolo ar trebui să încep și eu ca omul, cu primul volum.

În fine, să las vorba lungă și să încep:

Pași pe nisip, de Nancy Thayer. Această carte o recomand călduros pentru vacanță, vă va transporta în atmosfera de pe Nantucket unde veți face cunoștință cu personaje bine conturate, oameni simpli de pe insulă și viețile lor. Am prezentat-o mai pe larg AICI.

Pasi pe nisipp

Cheia și alte povestiri, de Rosamunde Pilcher. O colecție de povestiri minunate, aflate printre preferatele mele. Scrise cu măiestrie, fermecătoare și cu un mesaj deosebit, pot fi citite în orice moment al anului.

Cheia

Zăpadă în aprilie, de Rosamunde Pilcher. O tânără călătorește în Scoția să-și găsească fratele, însă găsește mult mai mult. Un roman de dragoste foarte bine realizat, din punctul meu de vedere.

Zapada in aprilie

Căutătorii de scoici, de Rosamunde Pilcher. Un roman complex, atât despre viața unei femei formidabile cât și despre legături de familie, război și artă.

Cautatorii de scoici

Sabia destinului, de Andrzej Sapkowski. Volumul doi din seria Witcher, continuă aventurile lui Geralt de Rivia și a oamenilor importanți din viața sa. Primul volum din serie l-am prezentat AICI.

Sabia destinului

Un bărbat pe nume Ove, de Fredrik Backman. Povestea bătrânului morocănos nu cred că mai are nevoie de multe prezentări, unul dintre cele mai bune romane pe care le-am citit în acest an, despre care am scris mai multe AICI.

Un barbat pe nume Ove

Seducția apei, de Monica Ramirez. Un historical-romance foarte bine executat, cu protagoniști pe care îi veți îndrăgi cu siguranță. Am prezentat cartea AICI.

Seductia apei

Harry Potter și Ordinul Phoenix, de J. K. Rowling. Al cincilea volum din vestita serie, în care lumea lui Harry și a prietenilor săi începe să se zguduie din temelii. Nimic nu mai este ca înainte, iar lupta împotriva maleficului Voldemort și a acoliților săi ia amploare.

Harry Potter ordinul phoenix

Lirael, de Garth Nix. Acesta este al doilea volum din seria “Vechiul Regat”. O serie foarte bună, un fantasy original, potrivit atât pentru adolescenți cât și pentru cei maturi. Trilogia aceasta nu este doar bună în interior, beneficiază și de niște coperți foarte frumoase.

Lirael

Angie și vânătorul de fantome, de Theresa Gladden. Una dintre cele mai îndrăgite cărți romantice din anii ’90, se vede după aspect că a fost citită de multe ori. O recomand călduros, ar fi grozav de bine dacă s-ar reedita.

Angie si vanatorul de fantome

Voi aveți cărți albastre în bibliotecă? Sunt sigură că da. Aștept câteva titluri preferate în comentarii mai jos, sau puteți scrie despre ele dacă aveți blog.

Summer&Books


30 thoughts on “10 cărți albastre din biblioteca mea

  1. Interesantă provocare, mai ales că albastrul este culoarea mea preferată. Sper cât mai curând să alcătuiesc și eu o asltfel de listă. Ba aș continua cu 10 cărți roșii, 10 cărți verzi și 10 cărți mov. 🙂

    Liked by 2 people

  2. Interesante titluri! Nu am citit niciunul dintre cele enumerate de tine, deși unele mi-au captat atenția de ceva vreme. Am participat la un duel unde am fost în echipa albastră, iar cărțile citite au fost: volumele 2 și 3 din trilogia Norei Roberts (Stelele lui Mithra), “Fulgi de iubire” de John Green, “Năluca și Năucul” de Stacey Kade, “Dragostea nu are reguli” de Amanda Quick, primul volum din trilogia Tratament special: Anna de Davine și Lexi. Iar alte cărți citite pe lângă duel: “Atingerea morții” și volumele 2, 3, 4 și 10 din seria Vampirii Sudului de Charlaine Harris. Toate albastrele au fost citite anul ăsta. 🙂

    Poate o să revin cu un articol cu top 10 cărți albastre citite de mine. ^^

    Liked by 2 people

  3. Una mai frumoasa ca alta. Cel mai mult mi-a plăcut Căutătorii de scoici si Zăpada in Aprilie de Rosamunde Pilches! Mare parte din cărțile alese de tine le-am citit, iar câteva își așteaptă rândul la lectura!
    Frumos articolul!

    Liked by 2 people

  4. Pingback: The Mystery Blogger Award | adropofinspiration

  5. Pingback: 10 cărți albastre citite de mine – Praf de stele

  6. Pingback: Retrospectiva 2018 | adropofinspiration

  7. Frumoase recomandări, încă nu am citit niciuna dintre cărți. Cărțile lui Backman trebuie să le citesc, am văzut doar laude la adresa lui. De asemenea, cele ale lui Monica Ramirez.

    Liked by 1 person

  8. Pingback: Selectii de iulie (1) | adropofinspiration

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.