Asaltul bucătăriei cu… Diana: Scrambled eggs – Storming the Kitchen with… Diana: Scrambled Eggs

Uite că Asaltul bucătăriei merge mai departe! Crăciunul bate la ușă, este chiar mâine! Astăzi, multă lume este încă în diverse stadii de pregătire. Am apelat la Diana, cea care mânuiește frumos cuvintele pe blogul Lectură pentru sufletReading for Souls, unde găsiți o mulțime de recenzii, tag-uri simpatice si interviuri foarte originale, pe care vă invit să le descoperiți. Între timp, după cum spuneam, Diana a fost de acord să ne dea o mână de ajutor să gătim ceva super rapid, fiindcă suntem prinși cu atâtea treburi. Iată ce ne propune ea:

Când vine vorba de mâncare şi, în special de petrecut timpul în bucătărie, subsemnata ştie doar cafea, ciocolată şi cafea din nou. Iniţial am vut să vă invit la un sandwich cu Nutella. Presupunea 2 felii de pâine cu seminţe, unite elegant cu un strat generos de Nutella. Deliciu! Dar am zis să vin totuşi cu o propunere pentru oamenii ce vor să trăiască nu să se înece în „zahăr”. Şi fiindcă mă prefac a fi „British woman”, vin cu o reţetă de pe meleaguri britanice, simplă şi consistentă.

Scrambled eggs (Cred e omleta noastră de toate zilele în traducere liberă. Mă prefac că sunt „british woman”, asta nu înseamnă că ştiu şi să vorbesc în engleză, să fim înţeleşi ) )

Ingrediente:

  • 3 ouă

  • un vârf de cuţit unt

  • 5 linguri de lapte

  • un praf de sare

  • piper alb (după gust)

Preparare:

Se sparg ouăle într-un bol, se adaugă praful de sare şi piperul, se mixează ouăle, se adaugă untul, şi la final laptele, amestecându-se până la omogenizare. Punem conţinutul obţinut la cuptorul cu microunde pentru 2-3 minute, în funcţie de temperatura cuptorului. Când e gata şi arată precum un cub de gelatină, îl scoatem din cuptor, mixăm din nou şi-l aşezăm pe o farfurie.

Asezonăm cu pâine prăjită şi cârnaţi.

Un mic dejun delicios vă urez!

Mulţumesc pentru invitaţia la bucătăreală Ana!

Eu propun să îl servim și pe post de brunch, să ne dea multă energie pentru toate pregătirile de Crăciun. Mulțumesc mult, dragă Diana, pentru rețetă și pentru că ai acceptat să participi la acest proiect!

Tuturor prietenilor blogului și celor care îndrăgiți această serie de articole, vă urez sărbători fericite și multă sănătate! Puteți lua bucătăria cu asalt, dar nu uitați să savurați bunătățile cu moderație și să va bucurați de timp de calitate alături de familie și prieteni!

Scrambled eggs

Storming the Kitchen keeps on the good track! Christmas is almost upon us! Today, we’re still in various stages of the preparations. I called for Diana, the one who’s mastering the words on Lectura pentru SufletReading for Souls, where you can find plenty of reviews, cute tags and very original interviews, which I invite you to discover. Meanwhile, as I was saying, Diana agreed to lend us a helping hand to cook a very fast meal, caught in chores as we are. So here is her solution:

When it comes for food and spending time in the kitchen, yours truly knows only coffee, chocolate and again, coffee. First, I wanted to invite you to have a Nutella sandwich. It was supposed to be made of two loaves of bread (with seeds) elegantly joint together by a generous Nutella layer. Delicious! But I said to myself to come forth with an idea for those who just want to live and not swim in sugar. And, because I like to play the British woman, I bring a British recipe, easy and filling.

Scrambled eggs (that must be our regular omelette, free translation. I play the British woman again, that doesn’t imply me speaking English, let’s be understood 🙂 )

Ingredients:

  • 3 eggs;

  • a bit of butter;

  • 5 tablespoons milk;

  • salt;

  • white pepper, according to your taste.

Instructions:

Break eggs in a bowl, season with salt and pepper, mix the eggs, add the butter and, finally, the milk, whisking until well combined. Microwave it 2 or 3 minuts, depending on your oven’s power. When it’s ready, looking like a jelly cube, take it out, mix again and put it on a plate.

Serve with toast and sausages.

Have a lovely breakfast!

Thanks for inviting me over to cook, Ana!

I propose to have it for brunch, to give us enough energy for the Christmas preparations. Thank you, my dear Diana, for the recipe and for accepting to participate at this project!

I wish happy holidays and health to all the friends of this blog and all who enjoy this series of articles! You can storm the kitchen, but remember to be moderate and also to spend quality time with your family and friends!

Advertisements

4 thoughts on “Asaltul bucătăriei cu… Diana: Scrambled eggs – Storming the Kitchen with… Diana: Scrambled Eggs

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.