O solutie rapidă pentru cârcei

Am zis să mai vin cu câteva chestii pe care, de-a lungul anilor, le-am învățat și care pot fi de folos poate cuiva, la un moment dat.

Medicina chineză este un sistem uimitor și complex, pe care cei mai buni medici l-au studiat zeci de ani și tot mai au de învățat. Spun aceasta că să înțelegeți de ce este foarte greu să tratezi unele frânturi de informație disparat, însă sunt câteva aspecte care pot fi aplicate chiar și dacă nu suntem nici pe departe experți. Corpul este străbătut de meridiane energetice, care, la rândul lor, au de-a lungul traseelor lor puncte energetice, acele puncte folosite în acupunctură. Această tehnică poate fi utilizată numai de medici, însă pentru noi, oameni simpli, rămâne varianta presopuncturii – anume să apăsăm punctul respectiv cu degetele pentru a obține anumite efecte. Spre surpriza mea, multe din aceste efecte s-au dovedit a fi cât se poate de clare, fiind o metodă foarte eficientă în multe situații.

Azi o să vă vorbesc de un punct situat între nas și gură, care se numește tehnic VG26 (Vas Guvernor 26, fiind al douăzeci și șaselea punct de pe meridianul Vas Guvernor). El se află la o treime de nas și două treimi de gură, dacă ar fi să împărțim distanța dintre nas și gură în trei. Mai simplu spus, se află între nas și gură, ceva mai aproape de nas, aproximativ ca în imaginea de mai jos.

model-2303361_960_720

sursa imaginii: Pixabay – punctul a fost adăugat de mine

Se zice că acest punct e foarte util pentru leșin. Îmi amintesc că prima dată când am auzit de el, a fost urmărind serialul cu Doctor Hur Jun, un serial coreean extraordinar (îl recomand călduros, dacă aveți ocazia să îl urmăriți). Cum leșina cineva, cum Doctor Hur îi introducea un ac de acupunctură în acea zonă. Când am început să studiez aceste lucruri, mi-am amintit de acele scene.

Eu însă l-am folosit cu succes pentru altceva, fapt pe care nu l-am găsit consemnat pe nicăieri. Într-o vreme, mă chinuiau noaptea cârceii care se instalau la gambe, atunci când întindeam picioarele. Durerea era intensă de îmi dădeau lacrimile, se forma o minge dureroasă de mușchi care trecea extrem de greu și rămânea lun loc dureros mult timp. Într-o noapte, cuprinsă de disperare, așa când durerea m-a luat din somn, mi-a venit ideea de a apăsa chiar acest punct. L-am apasat, mai bine zis, cu vârful unghiei și am avut surpriza să simt cum durerea cedează aproape instant. Am avut ocazia să repet acest lucru și de fiecare dată a avut efect. I-am vândut acest pont și mamei, care la rândul ei a fost foarte mulțumită de efect.

De obicei, cârceii arată o lipsă de minerale în organism, în special calciu și magneziu. Folosirea acestui punct nu rezolvă cauza care duce la formarea lor, însă este o soluție de moment pentru a scăpa rapid de disconfortul și durerea creată de ei. Ca să rezolvați problema, luați suplimente de calciu și magneziu, faceți un set de analize sau adresați-vă unui medic, mai ales dacă aveți și alte boli sau simptome.

Se spune, în medicina tradițională chineză, că acest punct e foarte util și dacă aveți o criză de sciatică, adică rămâneți intepeniti, îndoiți de spate și nu vă mai puteți îndrepta. Apăsați acest punct puternic (de preferință cu unghia), aplecați-vă ușor în față și încercați să vă deplasați. Nu am încercat, neavând astfel de probleme, dar merită reținut, fiindcă îmi închipui cât poate să fie de neplăcut să rămâi așa înțepenit.

Ceea ce este cert, în cazul meu, este că am folosit acest punct dacă simțeam o stare de slăbiciune și îmi reveneam rapid. Efectul acestui punct este dinamizarea.

Acestea fiind zise, sper să vă fie de folos! Multă sănătate!

16 thoughts on “O solutie rapidă pentru cârcei

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.