Asaltul bucătăriei cu… Tyna: cordon bleu de porc cu cartofi natur – Storming the Kitchen with… Tyna: Pork Cordon bleu with Boiled Potatoes

Data trecută la “Asaltul bucătăriei” am savurat alături de Oli un preparat delicios de inspirație rustică. Acum este rândul celeilalte fondatoare a proiectului Delicatese literare, Tyna, să ne sugereze ceva rapid și în același timp de efect. După cum am menționat în articolul precedent, pe Delicatese literare se promovează în primul rând bucuria de a citi, dar și alte lucruri frumoase din viață, dintre care nu putea lipsi arta culinară. Să descoperim mai jos ce anume ne propune Tyna:

Cordon bleu cu carne de porc cu garnitură de cartofi natur

Cordon bleu cu carne de porc

INGREDIENTE

  • 6 felii carne de porc (preferabil cotlet)
  • 6 felii suncă presată
  • 6 felii cașcaval
  • Sare, piper
  • 2 oua
  • 100 g făină
  • 100 g pesmet
  • ulei pentru prajit

MOD DE PREPARARE

Carnea se bate foarte bine și se condimentează, după gust, cu sare si piper.

Peste fiecare bucata de carne bătută se așează sunca și cașcavalul, se ruleaza, apoi se dă prin făina, ou și pesmet.

Când uleiul s-a încins, punem rulourile în tigaie, le rumenim pe poate părțile, apoi le scoatem pe un șervețel absorbant. Pentru aspect, la servire putem tăia fiecare bucată de cordon bleu pe jumătate.

Cartofi natur

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi albi
  • 100 g unt
  • Sare
  • 1 legătură verdeață (pătrunjel sau mărar)

MOD DE PREPARARE

Se curăță cartofii și se taie în bucăți mai mari. Se pun într-un vas, cu apă cât să-i acopere și o linguriță de sare. Se fierb la foc mediu până se înmoaie (facem testul cu furculița). Nu trebuie fierți prea mult, pentru a nu se sfărâma. Se scurg de apă și se transferă în vasul în care dorim să-i servim. Tăiem untul în cubulețe, pe care le adăugăm din loc în loc printre cartofi. Legătura de verdeață se toacă mărunt și se presară pe deasupra.

Punem în fiecare farfurie câteva bucăți de cordon bleu, lângă care adăugăm cartofii natur și presărăm cașcaval peste tot ansamblul.

Poftă bună!

Iată un preparat ușor de făcut, aspectuos, cu care puteți face o bună impresie musafirilor sosiți pe neașteptate sau în momente când vreți ceva mai special, rapid. Îi mulțumesc Tynei pentru că a acceptat asaltul bucătăriei și vă invit cu drag și data viitoare să fiți alături de mine, în căutare de alte și alte rețete inspirate.

Cordon bleu cu carne de porc

Last time, here on “Storming the Kitchen” we enjoyed together with Oli a delicious dish with rustic inspiration. Now it’s the turn of the other founder of Delicatese literare project, Tyna, to suggest something quick to do and appealing, at the same time.

As I mentioned in the previous article, on Delicatese literare it’s mainly promoted the joy of reading, but also other beautiful things life has got to offer, including culinary art. Let’s see now what Tyna is proposing to us:

Pork Cordon bleu with Boiled Potatoes (pommes nature)

Pork cordon bleu

INGREDIENTS:

  • six slices pork meat (preferably tenderloins);

  • six slices ham or prosciutto;

  • six slices matured cheese;

  • salt, pepper;

  • 100 g flour;

  • 100 g breadcrumbs;

  • oil for frying

INSTRUCTIONS:

Pound the meat very thin and season each slice with salt and pepper. On each slice of meat place the ham and the cheese, roll it tight, dust it with flour, then dip it in the egg mixture and then into the breadcrumbs.

When the oil is heated, place them to fry on all sides, then remove them on paper towel. For impression, when serving we can cut each roll in half.

Boiled Potatoes (pommes nature)

INGREDIENTS:

  • 1 kg white potatoes

  • 100 g butter

  • salt

  • one bunch of dill or parsley.

INSTRUCTIONS:

Peel the potatoes and cut them into large cubes. Put them in a pot, with water enough to cover them and a teaspoon of salt. Cook them on medium heat until they soften (do the fork test). Don’t overcook them, or they’ll break. Drain and transfer to a bowl to be served. Cut the butter into small bits and place them all over the potatoes. Cut the dill or parsley and sprinkle on top.

Put on each plate the cordon bleu, next to the potatoes and add grated cheese on top.

Enjoy!

This is an easy to do, good looking dish that can make a good impression on unexpected guests or at times when you’re looking for something special, fast. I thank Tyna for accepting the storming of the kitchen and I invite you next time to join me again, in my search for other inspired recipes.

28 thoughts on “Asaltul bucătăriei cu… Tyna: cordon bleu de porc cu cartofi natur – Storming the Kitchen with… Tyna: Pork Cordon bleu with Boiled Potatoes

  1. Nu-mi place sa bucataresc, sunt un adevarat antitalent la asta, dar iti dau eu o reteta cu succes garantat :
    – se rade niste branza ( de orice fel, sarata sa fie ) intr-un castron maaaare
    – putin unt sau margarina
    – se pune mamaliga cata vrei si se amesteca bine totul
    – o lingura generoasa de smantana – cat sa fie compozitia moale – se amesteca si ea cu restul ingredientelor
    – deasupra se pune o portie maaare de cartofi prajiti
    optional : friptura de orice :D, ou fiert moale
    incearca asta, chiar daca nu arata ca-n filmele cu master chef. Dai cu caciula dupa caini 😀 😀 😀

    Liked by 3 people

  2. Super reteta, Tyna! E delicioasa, apetisanta si usor de facut. Merge si de toata ziua, dar si la o masa festiva! Cred ca o s-o incerc si eu de Sarbatori, multumesc de idee!
    Ana, dupa cum am mai spus, imi place acest gen de articole, sunt foarte utile. Retete usor de facut si, mai important, rapide, care nu te tin prea mult in bucatarie, foarte binevenite pentru persoanele cu timpul contra-cronometru, dar care nu renunta totusi la placerea de a gati pentru familie.

    Liked by 3 people

  3. Nu am gătit până acum aşa ceva dar mă tentează 😉 . Poate de sărbători când vine fratele la mine. Al meu soț sigur va refuza…..carnea de porc 🙂 😉

    Liked by 3 people

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.