Euro 2020 – faza grupelor

sursa: pixabay

După cum spuneam, acest campionat european este destul de diferit față de altele, din mai multe puncte de vedere, despre care am scris și în articolul trecut. Iată că a trecut faza grupelor, care a rezervat și o serie de surprize fotbalistice și nu numai.

De departe, cel mai dramatic moment a fost cel reprezentat de prăbușirea pe teren a mijlocașului danez al lui Inter, Eriksen. Din fericire, s-a intervenit rapid și acesta se află în afara oricărui pericol. Toată lumea a urmărit cu răsuflarea tăiată evoluția, din fericire pozitivă, a acestui caz. Și aici s-au stârnit nenumărate controverse, dar au ieșit în evidență și multe lucruri bune, spiritul de echipă, eficiența cadrelor medicale și milioanele de gânduri bune îndreptate către fotbalist.

Altminteri, au fost multe faze ciudate, autogoluri, penalty-uri ratate. Hațegan s-a remarcat prin cartonașele roșii arătate. 😀 Suporterii au revenit pe stadioane, deși nu am înțeles de ce pe unele stadioane a fost permis accesul masiv, iar pe altele nu, în condițiile în care s-au aplicat aceleași măsuri de prevenire a răspândirii coronavirusului.

Granzii, în cea mai mare parte, au confirmat. Italia, Belgia, Franța, Olanda, Anglia, iar o supriză foarte frumoasă a venit de la suedezi, care au câștigat grupa unde evoluau alături de Spania, ibericii terminând pe locul 2. Germania a cam avut emoții cu Ungaria, iar Portugalia a fost din nou salvată de Cristiano Ronaldo.

Dintre clasatele pe locul 3, nu au reușit să se califice Finlanda și Slovacia, lipsa de experiență și-a spus totuși cuvântul.

Dezamăgirile acestei faze au venit din partea Poloniei și Turciei, echipe cu jucători buni, dar care nu au reușit să pună în valoare toate atuurile de care dispuneau.

O altă dezamăgire vine din permanentele încercări de a politiza fotbalul, ceva ce nu ar trebui, cel puțin după părerea mea, să se întâmple. E frumos când se fac gesturi deosebite, momente de reculegere, celebrări ale unor personalități din fotbal, strângeri de fonduri pentru cauze umanitare. Orice altceva nu-și are locul la stadion.

Revenind la fotbal, începe următoarea fază, optimile. Iată mai jos care sunt acestea și când se vor disputa:

 

26 iunie

19:00, Amsterdam: Ţara Galilor vs Danemarca

22:00, Londra: Italia vs Austria

 

27 iunie

19:00, Budapesta: Olanda vs Cehia

22:00, Sevilla: Belgia vs Portugalia

 

28 iunie

19:00, Copenhaga: Croaţia vs Spania

22:00, Bucureşti: Franţa vs Elveţia

 

29 iunie

19:00, Londra: Anglia vs Germania

22:00, GlasgowSuedia vs Ucraina

*

Am scris boldat echipele care cred eu că vor trece mai departe, dar surprize se pot ivi oricând.

Așadar, spectacolul continuă!

Enjoy!

 

18 thoughts on “Euro 2020 – faza grupelor

  1. Neațaa… nimic romantic pe-aici, dar mi-ai adus aminte că zilele trecute, în Centrul Vechi, la o agapă cu amici, ne-am întîlnit cu două galerii, după ce am văzut o mulțime de jandarmi care păreau inexplicabili. Cîntau, dansau, țipau, fluturau steaguri și erau în tricouri cu numere – acolo da, e un romantism mascat 🙂 (cred c-ai văzut, de altfel, pe fb 2-3 poze, am fost impresionată)

    Liked by 1 person

  2. Și noi urmărim cu drag și interes. Și sunt de acord cu tine, referitor la politizare, iar UEFA deja se face de râs prin deciziile luate.
    Dar… ai bolduit toate echipele, deci cine crezi că va merge mai departe? 😊
    O zi faină să ai! ❤🤗

    Liked by 1 person

      • Eu vreau să văd din nou meciul Franța-Portugalia, dar în finală 😊
        Îmi place și Italia, dar doar ca țară, fotbalul pe care îl joacă în ultimii ani nu mă atrage. Dar sper să ajungă cât mai departe, fără să îmi încurce favoritele 😄

        Liked by 1 person

      • Pai eu cred ca tocmai, fotbalul ofensiv pe care il joaca in ultimii ani e mult mai fain decat vechiul catenaccio. In grupe au jucat excelent, nu se poate spune altceva. Franta e o echipa in forma, favorita numarul 1 poate, alaturi de Belgia, o alta echipa in mare forma. Eu sper ca italienii sa ajunga cat mai departe si sa joace cat mai mult Immobile si Acerbi. 🙂

        Liked by 1 person

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.