Ce autori români am mai citit (15)

sursa: piqsels

Dragi prieteni, îmi cer scuze că în ultima vreme activitatea mea de pe blog s-a diminuat simțitor. Nu este din dorința mea, sunt pur și simplu chestiuni legate de viața privată care determină să am mai puțin timp pentru scris și chiar pentru citit, iar pentru scris știți cu toții că trebuie să ai și o dispoziție propice, ca să poți transmite cât mai bine ideile.

Una peste alta, s-au adunat însă mai multe lecturi ale cărților semnate de autori români, despre care am povestit în articole aici, pe blog sau pe Delicatese literare. Așadar, așa cum v-am obișnuit, o să trec în revistă încă cinci titluri, iar dacă vreunul vă atrage sau va face curioși, doar un click vă va aduce detaliile mai aproape.

Câmpul cu narciseIssabela Cotelin

Dragilor, când vine vorba de poezia contemporană, eu cam am rezerve. O să pară ciudat, fiindcă și eu îmi încerc mâna în arta versurilor, dar trebuie să recunosc că o bună parte din ceea ce se publică azi nu e chiar pe felia mea. Nu e cazul și pentru acest volum de versuri, pe care îl recomand călduros. Se află la loc de cinste în bibliotecă și îl răsfoiesc din când în când, ceea ce vă îndemn și pe dumneavoastră să faceți. Cotidianul poate fi marcat în poeme cu stil și ritm, iar Issabela Cotelin o demonstrează cu prisosință.

Detalii găsiți AICI.

Împărăția ultimului cerbElena Druță

Iubiți genul fantasy ceva mai lejer, aventurile pe mare, cu corăbii și pirați, o atmosferă cu oarece elemente dark, bine creată și ceva personaje adolescentine care să vă convingă să le urmăriți peripețiile? Dacă răspunsul la toate acestea este da, magia își are locul ei în romanul Elenei Druță. Un fantasy agreabil pentru adolescenți, poate constitui o lectură plăcută la orice vârstă.

Mai multe despre roman, AICI.

Ascensiunea stelarăAna-Maria Negrilă

Când vine vorba de SF, Ana-Maria Negrilă joacă în liga greilor. Nu fiindcă ar fi dificil de citit, ci fiindcă, prin seria Stelarium, a creat un conținut care ridică mult ștacheta. Continuarea aventurilor agenților ahn în afara planetei Galene duce totul în zona space opera, foarte bine gândită și pusă în practică, în plus cu multe elemente originale. O recomand călduros tuturor iubitorilor SF, dar și a celor care cochetează cu ideea de a citi ceva de calitate, diferit poate de lecturile de zi cu zi. Despre primul volum, Regatul sufletelor pierdute, am scris AICI, iar despre volumul prezentat azi găsiți mai multe informații AICI.

Pene, cenușă și elfiM.K. Lynn

Tot volumul doi al unei serii, primul se numește Pene, morminte și flori și dacă nu l-ați citit, îl recomand cu predilecție fanilor urban fantasy young adult cu tușe dark. O poveste cu îngeri și demoni într-o abordare interesantă și îndrăzneață. Nu mă așteptam să îmi placă seria aceasta, fiindcă subgenul și ființele magice de acest tip nu îmi suscită prea mult interesul de obicei, dar am fost surprinsă în mod plăcut de ambele volume.

Am scris mai pe larg despre carte AICI.

O numărătoare inversăEmilia Toma

Fantasy, SF, poezie… recunosc, sunt printre preferatele mele. Pentru cei dintre dumneavoastră care însă doresc o poveste cât se poate de realistă, romanul Emiliei Toma oferă așa ceva într-o doză satisfăcătoare. Gândit ca o confesiue a unui bărbat violent, cartea aduce în discuție subiecte puternice din societatea actuală, iar violența domestică este undeva în frunte, din păcate, ca grad de răspândire. Un stil fără prea multe înflorituri, dar incisiv și la obiect, un roman care ridică întrebări, dar care poate da și câteva răspunsuri.

Dacă vreți să știți mai multe despre el, vă invit să citiți AICI.

Acestea sunt recomandările de azi, sper să vă placă sugestiile mele de lectură din zona literaturii contemporane române, care chiar are o diversitate încântătoare și multe de oferit cititorilor.

Dacă ați citit vreuna dintre cărțile de mai sus, vă aștept comentariile. Voi ce cărți românești ați citit în ultima vreme? Aștept și eu recomandări și impresii.

Lecturi plăcute tuturor!

12 thoughts on “Ce autori români am mai citit (15)

  1. Mulțumesc pentru recomandări! Poezia Issei este şi pe masa mea. Citesc câte o poezie, aşa cu bucuria copilului care gustă o prăjitură. O să scriu şi eu despre minunatele cărți ale Issei.
    Cât despre timp şi scris, mă alătur ție!
    Sper ca perioada asta mai delicată să treacă şi să revenim cu forțe proaspete! 🤗🤗🤗

    Liked by 1 person

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.