Music with deep message – Domestic violence

I want to say a few words today about a plague that has to be defeated these days, the plague of domestic violence. It is still a large problem nowadays, although we believe we left medieval times behind us, we won’t be truly a civilization until we deal with this in a proper way. It’s not fair for anyone to mistreat their partner, whether they are men or women. It’s not only the physical abuse, but also the insults and the humiliations that can, eventually, drive a peaceful person to become violent as well and respond in a similar manner. Truly, there are far more women than men that become victims of this kind of aggressive attitude.

After all, good people, your partner is the one you chose, that wasn’t forced upon you like in the old days, so it’s only the right thing to do to respect them and treat them properly. We have to understand, as society, that there are a lot of solutions to solve all kinds of situations, but violence has never been the best way and it leads only to destruction for all the parts involved.

There are too many things to be said on this issue and how it’s the best way to act against it, this post is just a brief reminder of the fact and I don’t claim I know the best way to deal with it, but if we all try to find a way, we can eventually work this out.

I have two videos related to this theme, with two similar situations that end in a different manner, but both end up wrong. Artists have tried to make people react to these problems. Music can have a deep message!

 

Vreau sa spun cateva cuvinte despre o plaga care trebuie invinsa in zilele acestea, cea a violentei domestice. Este inca o mare problema a zilelor noastre, desi credem ca am lasat vremurile medievale in urma, nu vom fi cu adevarat o civilizatie pana nu vom trata acest lucru intr-un mod cum se cuvine. Nu este corect pentru nimeni sa isi maltrateze partenerul, fie ca vorbim despre barbati ori femei. Nu este numai abuzul fizic, dar si insultele si umilintele care pot, in cele din urma, sa impinga o persoana de altminteri pasnica sa devina la randul ei violenta si  sa riposteze. Ca sa fim sinceri, sunt mult mai multe femei decat barbati care devin victimele acestui gen de atitudine agresiva.

Pana la urma, oameni buni, voi v-ati ales partenerul/a, nu v-a fortat nimeni ca in vremurile vechi, asadar este corect sa aratam respect si o atitudine corespunzatoare. Trebuie sa intelegem, ca societate, ca sunt multe solutii pentru a rezolva fel de fel de situatii, dar violenta nu a fost niciodata cea mai buna solutie si duce la distrugere pentru toata lumea implicata.

Sunt prea multe de zis pe aceasta tema si cum ar fi cel mai bine sa se actioneze, aceasta postare este doar o aducere in atentie a fenomenului si eu nu pretind ca as sti care este cel mai bun mod de rezolvare, dar daca vom incerca cu totii, pana la urma se poate rezolva.

Am aici doua videoclipuri legate de acest subiect, cu doua situatii similar care se sfarsesc in moduri diferite, doar ca ambele se termina prost.  Artistii au incercat sa faca oamenii sa reactioneze la aceste chestiuni. Muzica poate avea un mesaj profund!

 

 

10 thoughts on “Music with deep message – Domestic violence

  1. Ai dreptate și asta este și părerea mea. Doar că am impresia că parcă agresiunea devine și mai pronunțată la actualii tineri. Lipsesc cu desăvârșire manierele de altă dată, au un vocabular mult mai liber și obscen. Iar mie asta nu-mi dă siguranța că vor deveni oameni cu capul pe umeri, responsabili, și că vor da un exemplu bun în viitor propriilor copii. Am avut neşansa ca să iau parte la o manifestare a unei mame care își invața fiica de 5 ani să înjure ca la ușa cortului. Tinerii în loc să dea exemplu de evolutie printr-un comportament educat și civilizat ei expun agresiunea verbală, fizică… nu este o modalitate de a da înainte. Suntem Romani, și asta ne ocupă tot timpul. 😅😂

    Liked by 2 people

    • Asa au fost mai toate generatiile – cei foarte tineri, din dorinta de a se da mari si din teribilism, se comporta astfel. E doar spoiala, de cele mai multe ori, o bravada de fatada in spatele careia se ascund chiar oameni cu potential. Din pacate, chiar daca individual ar iesi ceva bun din ei, cu indrumarea potrivita, sunt doua probleme: anturajul prost strica si nu prea sunt multi dintre cei mai copti la minte care sa fie dispusi sa ofere respectiva indrumare. 🙂

      Liked by 2 people

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.