10 autori pe care îmi doresc să îi citesc

keep reading

Am văzut la Dorina Dănilă un articol interesant care se numește “10 autori foarte populari pe care nu i-am citit încă“. Eu modific puțin subiectul articolului fiindcă aș dori să menționez zece autori pe care îmi doresc să îi citesc, deși nu știu dacă intră toți la categoria “populari”.

Dintre autorii foarte populari sunt mulți pe care nu i-am citit încă și nici nu am de gând, cel puțin momentan.

Așadar:

Isabel Allende. Am citit multe recenzii și recomandări care m-au făcut să doresc să o descopăr pe această autoare. Mă atrage al său realism magic.

Haruki Murakami. Părerile pe care le-am citit legate de opera lui sunt destul de controversate, uneori diferă mult de la carte la carte. Mă intrigă.

Robin Hobb. Sunt fan fantasy, ca urmare nu vor lipsi nume din acest registru aici pe listă. Foarte apesitante titluri.

Joe Abercrombie. Continuând ideea, un alt mare nume din zona fantasy pe care mi-am pus în cap să îl citesc.

Glen Cook.Compania neagră” îmi face cu ochiul.

Julian Fellowes. Acum trecem la alt gen preferat de mine – ficțiunea istorică. Secolul XIX, stil englezesc? Mă tentează mult “Belgravia“.

Ken Follett. Nu putea lipsi din această listă, cred. Ficțiune istorică, voluminoasă, e clar, mă atrage. 🙂

Lesley Downer. Alte titluri atrăgătoare, pe subiectul fascinant japonez.

Peter Mayle. Am citit câteva prezentări frumoase și aș vrea să descopăr și eu farmecul provensal prin scrierile lui.

Cecelia Ahern. Iubită de unii, mai puțin elogiată de alții, mi-a trezit interesul. Aș citi, asta e clar, ca să mă lămuresc.

Aceia dintre voi care ați citit autorii din lista mea, ce cărți îmi recomandați? Cu ce ar trebui să încep de la fiecare?


32 thoughts on “10 autori pe care îmi doresc să îi citesc

 1. Eu i-as pune in top pe Abercrombie, Follett si Cook. 🙂 De la ultimul nu cred ca ai sa mai gasesti in limba romana Compania Neagra, am impresia ca au fost editii foarte limitate din cele doua volume traduse, dar daca te apuci de el in engleza, macar o sa-i poti parcurge toata opera. Eu inca mai astept sa vad daca nu-i preia alta editura seria abandonata, cum s-a intamplat cu Printul Spinilor. 🙂 De la Isabel Allende as recomanda in primul rand Casa Spiritelor, Portret in sepia sau Insula de sub mare. 🙂

  Liked by 2 people

 2. Cecelia Ahern are carti frumoase. Am citit aproape tot ce a scris, dar asta in urma cu ani buni cand abia incepuse sa fie cunoscuta la noi. Acum a schimbat directia si scrie young adult/fantasy/distopie
  Cartea preferata (din cele vechi) a fost Cartea viitorului. Cel putin la acea vreme mi-a placut enorm. Acum nu stiu daca as privi la fel lucrurile pentru ca m-am schimbat mult, dar…Depinde mult ce stare ai cand citesti, ce asteptari ai…Cadoul este la fel de intensa.

  Liked by 2 people

 3. Mie mi-a plăcut foarte mult Belgravia. De la Cecelia Ahern mi-au plăcut toate , nu prea pot alege… Prietenul nevăzute, Mulțumesc pentru amintiri, Întâlnire cu viața.. Toate.
  Restul autorilor sunt și pe lista mea de dorințe.

  Liked by 2 people

 4. Dintre toți autorii pe care i-ai menționat eu am citit numai unul (adică ce a scris el😂), pe Abercrombie. Omul ăsta scrie grozav de bine, trebuie neapărat sa citești ceva scris de el!!
  Și eu vreau sa încep măcar o carte de-a lui Murakami, lumea îl lauda destul de mult, iar eu mă simt destul de nasol pentru ca nu am citit nimic scris de el.
  Valabil și pentru ceilalți :))

  Liked by 2 people

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.